2009. május 11., hétfő

Piknik

Már egy ideje terveztük Ági barátnőmmel, hogy ha jó idő lesz, mindenképpen csinálunk valamilyen szabadtéri programot a babákkal. Ági kislánya, Dana, 7 héttel fiatalabb Lucánál. Mivel az elmúlt pár napban gyakorlatilag kitört a nyár, ezért úgy döntöttünk,hogy ma kipróbáljuk, mit szólnak ötletünkhöz a gerkőcök. Délelőtt 10-kor találkoztunk a Margitszigeten és nemsokkal 3 előtt indultunk haza.
Megérkezéskor és induláskor úgy néztünk ki, mint két málhás ló. Elöl a gyerekek ránkkötözve, hátunkon/vállunkon táska, kezünkben szatyor. Hiába, ha az ember kisbabával tervez napi programot, mindennel számolnia kell (és még így sem volt nálunk minden, ami kellett volna, lsd. később).

Pokrócainkat egy árnyékos helyen terítettük le, ahonnét aztán az árnyék arrébb haladtával 20 percenként húzgáltuk arrébb a babatanyát, míg végül úgy kb. dél körül egészen közel húzódva a fákhoz bokrokhoz már nem kellett többet költöznünk. A délelőtt alvás nélkül telt, bár én nagyon szerettem volna, ha Lucc alszik egy keveset, mert itthon legalább egy órát szokott szundítani délelőttönként, és ha ez kimarad, akkor lényegesen nehezebb vele. Amikor beletörődtem abba, hogy itt már nem lesz alvás, akkor egy kicsit mindketten megnyugodtunk és ebédig viszonylag nagyobb hiszti nélkül kihúztuk. Ebéd után mindkét gyerek aludt egyet (szerencsére 45 percen keresztül szinkronban), aztán nem sokkal az után, hogy Danus felébredt összeszedelőzködtünk, mert a 4 órás etetéseket már mindketten otthon akartuk intézni.
Összességében jól sikerült ez az első próbálkozás, persze Lucuska a napi hisztijét a világért sem hagyta volna ki. Mindenesetre már meg is beszéltük, hogy ahogy jön egy újabb meleghullám, megismételjük a mai pikniket.

A mai nap fontos tapasztalatai:

  • Az, hogy az utóbbi időben (hetek óta) nem kellett egyszer sem átöltöztetni Lucát napközben (nem pisilte/kakilta össze magát), nem jelenti azt, hogy ezután sem fogja. Sőt!! Biztos, hogy akkor teszi mindezt, amikor nincs nálam váltóruha. Hát ma nem volt...
  • Ha csak 1dl tea van nálam, ami egyébként 2 nap alatt sem igen szokott elfogyni, akkor tutira legalább 2 dl-re lenne szükség.
  • A másik játéka mindig érdekesebb!

2 megjegyzés:

  1. Ági, nagyon jó ötlet blogot vezetni, élvezettel olvasom a bejegyzéseket. Ha lehet tölts fel minél fotót! Sok puszi nektek: Andris

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Jaj de jó:)))))))
    Már fel is vettelek a bloglistámra.
    Puszi Nektek!
    Luca gyönyörű:)

    VálaszTörlés